22 Haziran 2021 Salı

Scottish Fold

İskoç kıvrımlı kedinin ayırt edici özelliği, öne ve aşağı doğru katlanarak ona kötü bir görünüm veren küçük kulaklarıdır. Tatlı huylu ve özenli, özverili ancak talepkar olmayan kıvrım mükemmel bir evcil hayvan yapar. The International Scottish Fold Association'a göre kıvrım, hem Amerikan hem de Britanya ile ilgili kısa tüylü kedilerle aşıldığından , bunu "İngiliz edep duygusu ve Amerikan kendine güven duygusu" olarak düşünün.

İskoç kıvrımlı kedi, aynı zamanda katlanmış kulakları olan Amerikan kıvrımı ile karıştırılmamalıdır . Aradaki fark hemen fark edilir, bir Amerikan kıvrımının kulakları, İskoç kıvrımının öne doğru kıvrılan kulaklarının aksine, yukarı ve geri kıvrılır. 

İskoç Kıvrım Bakımı

İskoç kıvrımlarının yoğun tüyleri vardır ve kısa tüylü kediler için haftada bir ve uzun tüylü kediler için haftada iki kez fırçalanarak düzenli tımarlanması gerekir. Bu tüy yumaklarının önlenmesine yardımcı olur.

Kedinizin tırnaklarını birkaç haftada bir kesin ve bir tırmalama direği sağlayın. Kedinizin dişlerini en az haftada bir fırçalayarak iyi bir diş hijyeni sağlayın. İskoç kıvrımınızın kulaklarına dikkat edin ve herhangi bir tahriş, akar veya enfeksiyon belirtisi olup olmadığını haftalık olarak kontrol edin.

Bir İskoç kıvrımı kolayca bir çöp kutusuna götürülmelidir. Kutuyu temiz ve taze tutun, böylece kediniz onu kullanmaktan caydırmasın.

İskoç kıvrımları orta derecede aktiftir. İnsanlarının etrafında olmayı ve dikkat çekmeyi severler. Kedinizle oynarken teaser oyuncakları kullanın. İskoç kıvrımınızı getirme oynamak için eğitebilirsiniz. Odaya tırmanmak ve araştırmak için bir kedi ağacı sağlayın. Herhangi bir kedinin sadece iç mekanda yaşayan bir kedi olması en iyisidir. Bu, enfeksiyon, kavga, yırtıcı hayvan saldırıları ve araç kazası riskini azaltır.

Bu cins, rahat ve sakin yapısı ile bilinir. Genellikle kedi dostu köpeklerle ve diğer kedilerle iyi anlaşır ve genellikle çok evcil hayvanların bulunduğu evlere iyi uyum sağlar. Onlara saygı duyacak ve onları kabaca idare edemeyecek yaştaki çocuklarla iyi iş çıkarırlar.

Yaygın Sağlık Sorunları

İskoç kıvrımları için en büyük sağlık sorunu, kıvrım geni nedeniyle kıkırdak ve kemik gelişimini etkileyen osteokondrodisplazi adı verilen dejeneratif bir eklem hastalığıdır. Bir kediyi olası evlat edinme için kontrol ediyorsanız, kedinin osteokondrodisplaziden etkilendiğinin bir işareti olabilecek bacaklarda veya ayaklarda sert bir kuyruk, sert bacak eklemleri veya herhangi bir hareket sorunu olup olmadığına bakın.

Bu endişeyle bile, İskoç kıvrımlarının tipik bir ömrü vardır. Tüm olağan evcil kedi aşılarını, önleyici veteriner tedavilerini ve kontrolleri sağlamalısınız.

Osteokondrodisplazinin yanı sıra, bu cinsin içermeye eğilimli ana sağlık sorunları:

  • Polikistik böbrek hastalığı (PKD), böbreklerde sıvı ceplerinin oluşmasına neden olan kalıtsal, doğuştan bir sorun
  • Kardiyomiyopati , bir tür kalp hastalığı


Scottish Fold ilanı

1kedi1kopek.com internet sitesinde Scottish Fold ilanlarını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Scottish Fold ilanı

Scottish Fold Satılık

Sitemiz üzerinden bir çok ilana ulaşabilir ilan sahipleri ile Scottish Fold kedi ilanları için görüşebilirsiniz sitemiz ücretsiz hayvan sahiplendirme ve ilan sitesi olmasına rağmen bazı hayvan sahipleri Scottish Fold hayvanları için satılık ilanı vermektedir.

Scottish Fold Satılık

 

Scottish Fold Fiyatı

Scottish Fold Fiyatları, sınıflarına göre değişiklik göstermekle birlikte, Scottish Foldfiyat skalası.
Scottish Fold İstanbul ilinde aşağıdaki fiyat aralığında piyasada satılmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder